woensdag 30 december 2015

Volvo 144 gekocht

Op de valreep van 2015 hebben Demi en ik een 144 opgehaald bij. Via Volvolvo.nl is deze aangeboden en zijn dan ook gaan kijken. Het blijkt om een 144 te gaan in de kleur grijs. Deze kleur is niet veel geleverd en maakt het daardoor ook een vrij unieke en leuke auto om te zien. De auto rijdt heerlijk en is hier en daar al wat upgrade. Zo zit er een nieuwe radio in met een klassiek uiterlijk, een m41 versnellingsbak(4 bak met elektrische 5e versnelling, ook wel een overdrive genoemd), een lpg installatie en een tunnelbakje.

Al met al een leuk begin om een mooie auto op te kunnen bouwen en mee te kunnen toeren. Het naar huis rijden was daarom al een goede 1e indruk. Met de overdrive ingeschakeld kun je een normaal gesprek met elkaar voeren, iets wat in de 242 bijna onmogelijk is op de snelweg.

Binnen de Volvo community zijn er tabellen waarvan je afkan lezen wat de originelen uitrusting van de auto is.

1 model
4 cilinders
4 aantal deuren
1 motor b18 (is een b20 gemonteerd)
3 standaard body zonder zonnedak
4 versnellingsbak m40 (is een m41 gemonteerd heerlijk op de snelweg zeg)
1 linkshandig gestuurd
p bouwjaar 1968

Er zijn natuurlijk wel wat gebreken bij een auto van 48 jaar oud. Afgezien van een grondige schoonmaakbeurt moet er op kort termijn ook nog wat andere dingen gedaan worden. Rechtsvoor moet een nieuwe spiegel gemonteerd worden (deze ontbreekt helaas), een handslinger plaatsen rechts voor en het raam gangbaar maken en het klepje van het zekeringenkastje maken(het oog wilt natuurlijk ook wat).

Op lange termijn moet er nog veel meer gebeuren maar dat is voor een andere keer. Tijd voor wat foto's
 
 
Traditie getrouw geven we de auto's een naam, deze grijze bolide gaat dan vanaf nu ook door het leven als Ella



Geen opmerkingen:

Een reactie posten