zaterdag 13 juni 2015

Jongerenregister Zomertour 2015

Na het bezoek aan het LKW heb ik met man en macht geprobeerd de 242 apk waardig te krijgen wat helaas niet gelukt is door de laswerkzaamheden. Dit heeft mij niet laten kisten om toch samen met Demi naar Soerendonk af te reizen om daar samen met Adrienne Boonen de Zomerrit te rijden van het Jongerenregister. De bedoeling was dat we met de Amazon van haar broertje zouden gaan rijden, maar doordat die nog geen trekhaak heeft is er toch besloten om haar eigen Amazon te gebruiken. 
Vrijdagavond bij aankomst hebben we eerst de vouwwagen opgezet ondanks dat een hoop jongeren al geamuseerd toe zaten te kijken ging het opbouw zeer vlot. Onder het genot van een biertje hebben we de avond ingeluid en hebben we ons klaar gemaakt voor de rit. De volgende ochtend heeft Lodewijk voor de vroege vogels overheerlijke eieren staan bakken, deze werden erg gewaardeerd! 


Dit jaar kon je kiezen tussen de Tour en Sport klasse, aangezien we zin hadden in een rustige rit hebben wij voor de Tour klasse gekozen. Dit hield in dat we als routebeschrijvingen alleen ingetekende kruisingen en bol-pijl hadden. Hierdoor was er veel vrije tijd tijdens de tourtocht en hebben we ons goed vermaakt in de wagen. Na een kleine 2 uur rijden kwamen we bij de 1e proef aan. De bekende hellingproef, je staat stil op een helling, er word vervolgens een stok met een ei achter het achterwiel gelegd en je moet zonder het ei te breken wegrijden. Voor Adrienne was dit een eitje om te doen en we reden verder zonder strafpunten. Als kleine verassing mocht ik voor het stuk tot aan de lunch het stuur overnemen en heb ik toch in een klassieke Volvo gereden!

 
in het 2e deel reden Karin en Herman achter ons aan. Dit creĆ«erde best gezellige situaties en bij het fout rijden waren er 3 wagens die moeste keren. In het 2e deel was er ook een proef op een afgezet industrieterrein. Het was de bedoeling om in 35 seconden een rondje te rijden met daarin een paar scherpe bochten. Toen we aankwamen zagen we Boele net de hoek om scheuren in 34 seconden, dat wordt spannend voor ons. Adrienne achter het stuur en ik hardop meetellend met de stopwatch werden we afgedrukt op 38 seconden. Een zeer nette tijd voor een b18 en ophanging die volkomen standaard zijn.


Verder hebben we erg genoten van de rit, hebben we onderweg nog wat foto’s gemaakt en zijn we rustig naar de finish getuft. Het bleek dat we 4e waren geworden in onze klasse, er blijkt toch steeds meer vooruitgang in te zitten! Verders wil ik de organisatie van deze editie bedanken en natuurlijk ook Adrienne voor het meerijden en de gezellige rit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten